26 Ocak 2009 Pazartesi

YAKINDA VİZYONA GİRECEK OLAN FİLMLER



ZAFER VE GURUR

Orjinal Adı: Pride and Glory

Yönetmen: Gavin O’Connor
Oyuncular: Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, Noah Emmerich, Jennifer Ehle

Senaryo: Joe Carnahan, Gavin O’Connor
Görüntü Yönetmeni: Declan Quinn
Kurgu: Lisa Zeno Churgin ve John Gilroy
Müzik: Mark Isham
Tür: Suç, Dram
Süre: 130 dk.
Yapım: 2008, ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

Gösterim tarihi: 30 Ocak 2009

Resmi Web Sitesi: www.prideandglorymovie.comm

Editörün Notu: Dört New York polisi tuzağa düşürülerek öldürülünce, tüm teşkilat alarma geçer.

Konu: Serbest dolaşan bir polis katili varken ve tüm gözler bu davaya çevrilmişken, Manhattan Polis Şefi Francis Tierney, Sr. (Jon Voight) dedektif oğlu Ray Tierney’den (Edward Norton) davayı yürütmesini ister. Ray yitirilen polislerin, ağabeyi Francis Tierney Jr. (Noah Emmerich) ve kayınbiraderi Jimmy Egan’la (Colin Farrell) omuz omuza çalıştıklarını bildiği için davayı isteksizce kabul eder.

Dava işlerin trajik ölçüde ters gittiği rutin bir uyuşturucu baskını gibi görünse de, Ray, derinlere indikçe birilerinin uyuşturucu tacirlerini polislerin gelmekte olduğuna dair uyarmış olması gerektiğini fark eder. Bunu içerden biri yapmış olmalıdır. Daha da kötüsü, ipuçları en olamayacak yöne işaret etmeye başlar: Kardeşine ve kayınbiraderine.



OPERASYON VALKYRIE

Orjinal Adı: Valkyrie

Yönetmen: Bryan Singer
Oyuncular: Tom Cruise, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Tom Wilkinson, Carice van Houten, Thomas Kretschmann

Senaryo: Christopher McQuarrie, Nathan Alexander
Görüntü Yönetmeni: Newton Thomas Sigel
Kurgu: John Ottman
Müzik: John Ottman
Tür: Savaş, Dram, Tarihi
Süre: 120 dk.
Yapım: 2008, ABD
Dağıtımcı: Tiglon Film www.tiglon.com

Gösterim tarihi: 30 Ocak 2009

Resmi Web Sitesi: valkyrie.unitedartists.com

Editörün Notu: Tom Cruise, Hitler döneminde onuruna düşkün bir asker olan Colonel Stauffenberg rolünde.

Konu: Ülkesine aşık olan Colonel, 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler'in yaptıklarını desteklemese de tüm bunlara tanık olmak zorunda kalmıştır ve Avrupa ya da Almanya yokolmanın eşiğine gelmeden birinin Hitler'i durdurmasını dilemektedir. Bunun gerçekleşmeyeceğini görmesiyle kendisi öne atılmaya karar verir ve Hitler karşıtı sivil bir grup olan Alman Direniş örgütüne katılır. Hitler'e duyduğu nefret ve ülkesine olan sevgisiyle, eşi ile çocuğunun hayatı pahasına da olsa Hitler'i bizzat öldürmek üzere harekete geçer...



SAHTEKAR

Orjinal Adı: Changeling

Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Angelina Jolie, Gattlin Griffith, Michelle Martin, Jan Devereaux, Michael Kelly

Senaryo: J. Michael Straczynski
Görüntü Yönetmeni: Tom Stern
Kurgu: Joel Cox, Gary Roach
Müzik: Clint Eastwood
Tür: Dram, Suç, Gizem
Süre: 141 dk.
Yapım: 2008, ABD
Dağıtımcı: UIP www.uip.com.tr

Gösterim tarihi: 30 Ocak 2009

Resmi Web Sitesi: wwws.largowinch-lefilm.com

Editörün Notu: Esrarengiz şekilde ortadan kaybolan dokuz yaşındaki oğlunu sağsalim bulmaya çalışırken Los Angeles şehrinin yozlaşmış ve tamamen çürümüş kamu düzenini sonsuza kadar değiştiren bir fedakar annenin onurlu mücadelesi ve gerçekten yaşanmış hikayesi.

Konu: Los Angeles, Mart 1928: Genellikle çalışan sınıftan insanların oturduğu banliyö kesimlerinden birindeyiz. Telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins (Oscar ödüllü Angelina Jolie), güzel bir cumartesi sabahında işe gitmek üzere evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde her ebeveynin en büyük kabusuyla yüz yüze gelir: Biricik oğlu ortadan kaybolmuştur.

Polis tarafından çok yoğun bir arama çalışması başlatılır. Ancak küçük Walter hiçbir iz bırakmadan ortadan yok olmuştur. Aradan beş ay geçtikten sonra polisten haber gelir. Christine’in oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk bulunmuştur. İtibarını kurtarmak isteyen polis, anne ile oğlunun kavuşmasını medya önünde bir halkla ilişkiler etkinliği gösterisi olarak organize eder. Yüzlerce polis, gazeteci, fotoğrafçı arasında adeta serseme dönen Christine, getirilen çocuğu evine almaya ikna olur. Ancak yüreğinin derinliğinde kendisine getirilen çocuğun oğlu Walter olmadığını bilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder